13 weken zwanger

Je bent 13 weken zwanger

Jij: Hebt het hartje van je baby horen kloppen
De baby: Groeien, groeien en nog eens groeien
Gewicht:
30 gram
Lengte:
7,5 centimeter

Hoe je baby groeit
Alle energie van je baby gaat nu naar het groeien.  De ontwikkeling van de foetus gaat vanaf dit punt opvallend hard. De meest interessante verandering is de groeivertraging van het hoofdje in vergelijking met de rest van je baby’s lichaam. Zodra het hoofdje wat langzamer groeit, begint het lichaam van de foetus sneller in omvang toe te nemen. Als je een meisje krijgt heeft ze in dit stadium al ongeveer 2 miljoen eitjes in haar eierstokken. Bij de geboorte heeft ze er ongeveer een miljoen en tegen de tijd dat ze 17 jaar is is het aantal gedaald naar ongeveer 200.000. 

Je baarmoeder is flink gegroeid waardoor het voor de buitenwereld waarschijnlijk ook duidelijk wordt dat je in verwachting bent. En alhoewel je baby nog steeds heel erg klein is, is de baby al wel helemaal gevormd inclusief zijn eigen unieke vingerafdrukken.

 

Jij
Het eerste bezoek aan de verloskundige heb je waarschijnlijk achter de rug. Een mijlpaal op zich! Als je het hartje van je baby hebt horen kloppen is de zwangerschap ook echt een feit. Een zeer bijzonder moment. Genoeg reden om dit te vieren. Door bijvoorbeeld iets leuks te doen samen met de aanstaande vader. Of door alvast iets moois te kopen voor je baby.

Officieel ben je nu in het tweede trimester (vierde tot zesde maand) van je zwangerschap. Dat is heel goed nieuws om tenminste twee redenen. Ten eerste is de kans op een miskraam zeer sterk gedaald, ten tweede zijn de vervelende zwangerschapsverschijnselen zoals ochtendmisselijkheid nu grotendeels verdwenen. In dit trimester voel je je veel energieker en wellicht keren je lustgevoelens ook weer terug. En hoe!

Waar zat je taille ook alweer? Kleren zitten strak om je lichaam en dit is een goed moment om over positiekleding te gaan denken. Verwen je zelf in dit stadium door alvast wat mooie en vooral lekker zittende positikleding aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er gelukkig veel winkels die moderne en trendy positiekleding verkopen zodat je er ook nu verzorgd en leuk uit kunt blijven zien. Probeer ook wat tijd vrij te maken voor je lijf. Tijdens je zwangerschap verdient je lichaam het allerbeste. Verwen jezelf met lekkere geurende reinigings- en verzorgingsproducten. Zeker als je moe bent is een warm bad een echte aanrader. Telefoon uit, tijdschrift of boek erbij en ontspannen maar. Voeg wat ontspannende olie toe en laat je lekker wegzakken in het warme water. 

Je bent dertien weken zwanger. Zo ziet het er uit:

 

Zwangerschap van week tot week      Zwangerschapsforum

<< 12 weken zwanger – 14 weken zwanger >>

 

Dank je voor een like op:
Whatsapp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Vind je IkZwanger leuk? Laat het je vrienden weten :)

Whatsapp
Scroll naar top