16 weken zwanger

Je bent 16 weken zwanger

Jij: ori?nteren op een zwangerschapscursus
De baby:
speelt in de baarmoeder met de navelstreng
Gewicht:
120 gram
Lengte:
15 centimeter

Hoe je baby groeit:
Het lichaam van je baby is bedekt met fijn donshaar, ook wel lanugo genoemd. Naarmate de uitgerekende datum nadert laten deze haartjes los. Deze drijven rond in het vruchtwater en kunnen door je baby worden ingeslikt. De navelstreng zit nog steeds vast aan de buik, maar nu wel lager dan voorheen. Baby’s houden van spelen, dat gebeurt zelfs als in de baarmoeder. Hij heeft misschien al zijn eerste speelgoed ontdekt, de navelstreng, waar hij lekker aan kan trekken en vastpakken. Soms wordt deze zo stevig vastgepakt dat er tijdelijk iets minder zuurstof doorheen komt. Maar maak je geen zorgen, hij houdt hem niet lang genoeg vast om zichzelf te schaden.

Jij
Welke cursus kies jij? Er zijn veel verschillende soorten zwangerschapscursussen. Of je nu sportief of spiritueel bent of je onzeker voelt over bevalling, er is voor iedereen wel een cursus die bij je past. Zwangerschapscursussen hebben diverse doelen tegelijk: je concentreren op de baby in je buik, lichamelijk bezig zijn, leren over je zwangerschap en het aanstaande ouderschap en je voorbereiden op de bevalling. Bovendien is het een leuke manier om in contact te komen met vrouwen die ongeveer rond dezelfde datum zijn uitgere
kend. Het kan heel fijn zijn om ervaringen uit te wisselen over zwangerschapsperikelen. Tegenwoordig zijn er heel veel soorten cursussen:

  • Zwangerschapsgym
  • Zwangerschapsyoga
  • Zwangerschapszwemmen/fietsen/wandelen
  • Mensendieck / Cesar
  • Samen bevallen
  • Lamazemethode
  • Haptonomie
  • Hynose
  • Psychoprofylaxe 

Goed nieuws: zwangere vrouwen moeten vaker iets eten, vooral tijdens de tweede helft van de zwangerschap. Naast de gewone maaltijd is het goed om drie tot vier gezonde tussendoortjes te eten. Let op: de snacks moeten wel voedzaam zijn en de maaltijden iets kleiner, zodat je de tussendoortjes kunt eten.Tussendoortjes die relatief weinig calorie?n leveren en ook nog belangrijke voedingsstoffen bevatten, zijn bijvoorbeeld vers fruit, een boterham of mueslibol. Rijstwafels en eenvoudige (volkoren)biscuits leveren niet te veel calorie?n. Ook soep is een prima tussendoortje. Drink tussendoor voldoende (mineraal)water en kruidenthee. Lekker tussendoor is ook een glas vruchtensap zoals sinaasappelsap, tomatensap, groentesap of verwen jezelf met een lekker smoothy. Deze leveren wel calorie?n, maar ook belangrijke voedingsstoffen.

 

Dank je voor een like op:
Whatsapp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Vind je IkZwanger leuk? Laat het je vrienden weten :)

Whatsapp
Scroll naar top