18 weken zwanger

18 weken zwanger

Je bent 18 weken zwanger

Jij: hebt (weer) meer zin in seks
De baby: kan voelen en horen
Gewicht: 200 gram
Lengte: 20 centimeter

Hoe je baby groeit:
Deze week begint officieel de vijfde maand van je zwangerschap. De baby is inmiddels alweer gegroeid naar 20 centimeter en weegt circa 200 gram. De foetus kan inmiddels voelen en horen. In dit stadium hoort de baby alleen nog geluiden van binnen de baarmoeder zoals jouw hartslag en wat geluiden die door jouw darmkanaal worden gemaakt. Over niet al te lange tijd is je baby ook in staat om geluiden van buiten de buik waar te nemen zoals jouw stem.

Jij:
Tijdens de zwangerschap groeien partners meestal dichter naar elkaar toe. Het is de periode bij uitstek om elkaar te vinden. Jullie maken samen tenslotte ook iets bijzonders mee. Seks kan tijdens je zwangerschap behoorlijk verwarrend zijn, ook voor je partner. In de eerste drie maanden had je misschien helemaal geen zin in seks, was je moe en humeurig. En nu heb je misschien ineens wel weer zin in seks. Dat kan een kans zijn om jullie seksuele relatie te verdiepen en te intensifi?ren. Naarmate je buik dikker wordt, kan vrijen moeilijk worden en voor ongemakken zorgen. Door je houdingen aan te passen en met wat creativiteit kun je echter ook tijdens je zwangerschap blijven genieten van de seksuele relatie met je partner. 

18 weken zwanger

Sommige partners hebben wat moeite het idee om seks te hebben terwijl jullie kindje in jouw buik groeit. Je voelt anders aan, je lijf en gezicht zijn ronder geworden. Je opbollende buik fascineert hem, maar baart hem ook zorgen. Als een ballon die je lek kunt prikken, of op z’n minst beschadigen. Hij moet er niet aan denken om jullie baby pijn te doen. Maar gelukkig hoeft hij zich helemaal geen zorgen te maken. De baby is goed beschermd door vliezen en vruchtwater. De baarmoedermond is bovendien afgesloten door een slijmprop. Lekker vrijen als jullie daar zin in hebben kan dus absoluut geen kwaad.

Je kunt in principe tot vlak voor de bevalling blijven vrijen, tot op het moment dat de vliezen breken.  Als de vliezen eenmaal zijn gebroken is het verstandig geen seks meer te hebben. Dit in verband met het gevaar op infecties.

 

Dank je voor een like op:
Whatsapp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Vind je IkZwanger leuk? Laat het je vrienden weten :)

Whatsapp
Scroll naar top