25 weken zwanger

25 weken zwanger

Je bent 25 weken zwanger

Jij: verwen jezelf met nieuwe zwangerschapskleding
De baby:
heeft zijn oogleden geopend
Gewicht:
650 gram
Lengte:
32 centimeter

Hoe je baby groeit:
Vanaf deze week begint je baby ademhalingsbewegingen te maken. Uiteraard zit er nog geen zuurstof in de longen. De bewegingen zijn ter voorbereiding op het ademhalen na de bevalling. Hersenscans tonen aan dat baby’s in de buik reageren op aanraking en licht. Rond deze periode opent jouw baby zijn oogleden die tot op heden nog steeds gesloten waren. Het netvlies achterin in het oog is lichtgevoelig. Dit is het deel van het oog waar lichtindrukken samenkomen. Rond de 27ste week vormen zich verschillende lagen van het netvlies. Die lagen vangen licht op en brengen ze over naar de hersenen, waar ze ge?nterpreteerd worden. Dat noemen wij zien.  

Jij:
Je bent alweer 25 weken zwanger. Grote kans dat je met die dikke buik overal bent uitgegroeid. Hoog tijd dus om jezelf lekker te verwennen met leuke zwangerschapskleding. Tegenwoordig zijn er veel merken die ook een zwangerschapslijn verkopen, waardoor jij er met je mooie buikje nog steeds hip uit kunt zien. Tegenwoordig mag je buik best gezien worden. Dat was vroeger wel anders. Toen werden de zwangere buiken juist verbloemd in grote tenten. Dit is nu niet meer nodig want in mooi strak lycra komt je zwangere buik juist heel mooi uit. Laat je buik er maar lekker uit knallen. Je bent er toch trots op? 

Hou er op je werk en in je thuissitatie rekening mee dat je maximaal 5 kilo mag tillen. Dat zijn slechts 5 pakken melk. In dit stadium van je zwangerschap kan zwaarder tillen schadelijk zijn voor je buik, bekken, rug en bekkenbodem. Doet je werk moeilijk en vinden ze het overdreven? Laat ze dan eens surfen naar www.arbo-advies.nl/zwangerschap. Daar staan al je rechten op het gebied van verlof en andere regels betreffende je zwangerschap. 

Je bent vijfentwintig weken zwanger. Zo ziet het er in 3D uit:

25 weken zwanger

Dank je voor een like op:
Whatsapp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Vind je IkZwanger leuk? Laat het je vrienden weten :)

Whatsapp
Scroll naar top