28 weken zwanger

28 weken zwanger

Je bent 28 weken zwanger

Jij: de uitgerekende datum komt steeds dichterbij

De baby: is vanaf deze week levensvastbaar

Gewicht: 900 gram

Lengte: 35 centimeter

Hoe je baby groeit:

Vanaf deze week is je baby levensvatbaar! Indien hij  nu geboren zou worden kan hij buiten de baarmoeder overleven met de juiste medische hulp. Je baby weegt alweer bijna een kilo en is 35 centimeter lang! Je baby kan nu zijn ogen opendoen en zijn hoofdje draaien naar een duidelijke lichtbron. Zijn vingernagels groeien en hij krijgt steeds meer babyvet. Als je het leuk vindt om contact te maken met je baby zou je voor hem kunnen zingen of lezen.   

Jij:

Enerzijds heb je misschien het gevoel dat er geen einde komt aan je zwangerschap, anderzijds komt je uitgerekende datum -en dus je bevalling- ook steeds dichterbij. En daar kan je behoorlijk zenuwachtig van worden. Het kan handig zijn om een to do lijstje te maken met daarop de dingen die je nog wilt doen voor je bevalling.

Hebben jullie al een naam voor je baby? Nu je baby officieel levensvatbaar is, krijg je waarschijnlijk nog meer de wens om een naam voor je kind paraat te hebben. Misschien zijn jullie er al lang uit. Maar misschien zijn jullie nog steeds aan het twijfelen en op zoek naar de juiste naam. Welke naam je ook kiest voor je baby, het is en blijft het eerste en waardevolste cadeau dat je hem geeft na de geboorte. Alle reden dus om van te voren goed na te denken over die naam. Denk bijvoorbeeld aan de houdbaarheid en bruikbaarheid van de naam. Snapt men hoe je de naam uitspreekt en kunnen er geen ongewenste afkortingen van gemaakt worden? En passen de voorna(a)m(en) wel bij de achternaam?

Ben je van plan om borstvoeding te geven of ga je toch voor de fles? Ben je er zelf nog niet uit dan is het goed om alvast na te denken over de voor- en nadelen van borst- en flesvoeding. Borstvoeding is in principe beter omdat het je baby alles geeft wat het nodig heeft. Om je goed voor te bereiden op het geven van borstvoeding zou je een voorlichtingsavond over borstvoeding kunnen bijwonen. (kijk voor waar en wanneer op borstvoeding.nl) De informatie die je krijgt tijdens de voorlichting is niet alleen handig als je borstvoeding wilt geven maar kan je ook helpen om de juiste keus te maken voor jezelf. 

 
  

Je bent achtentwintig weken zwanger. Zo ziet het er in 3D uit:

28 weken zwanger

Dank je voor een like op:
Whatsapp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Vind je IkZwanger leuk? Laat het je vrienden weten :)

Whatsapp
Scroll naar top