29 weken zwanger

29 weken zwanger

Je bent 29 weken zwanger

Jij: houdt vocht vast

De baby: draait lekker rond in je buik

Gewicht: 1200 gram

Lengte: 36 centimeter

Hoe je baby groeit:

Het hoofdje van je baby wordt steeds groter, zijn brein ontwikkelt en groeit erg snel in deze periode. Bijna alle baby’s reageren op geluid vanaf de 29e week.
Je baby’s behoefte aan voeding bereikt een piek in dit laatste trimester. Zorg dus dat je voldoende gezonde voeding binnen krijgt dat rijk is aan eiwit, vitamine C, foliumzuur, ijzer en calcium. De huidskleur van je baby wordt steeds rozer. Dat komt door het extra vet dat je baby nu aanmaakt. Je baby kan nog redelijk goed bewegen in de buik, van onder naar boven en weer terug. Dit kan aanvoelen alsof er een voetbalwedstrijd in je buik gaande is. Naarmate je baby groter wordt heeft hij steeds minder ruimte om grote bewegingen te maken.  

Jij:

Naarmate je dichter bij de uitgerekende datum in de buurt komt krijg je steeds meer last van gezwollen voeten en handen. Sommige schoenen pas je wellicht niet eens meer. Dat komt omdat je lichaam steeds meer vocht vasthoudt. Draag geen kleding die te strak zit rond je taille, knieen, enkels, schouders, ellebogen of polsen. Strakke kleding verhindert een vrije bloedtoevoer naar armen en benen. Goed staan en zitten is ook erg belangrijk. Met name voor je rug die het steeds zwaarder krijgt. Het beste is om lang achter elkaar staan zoveel mogelijk te vermijden. Dat is niet alleen zwaar voor je rug maar kan ook leiden tot spataderen. Heb je pijn in je rug? Vraag dan aan je huisarts een verwijzing naar de fyiotherapeut. Die kan je tips geven over je houding tijdens de zwangerschap en massage geven ter ontspanning van de rug.

Je bent negenentwintig weken zwanger.

29 weken zwanger

Dank je voor een like op:
Whatsapp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Vind je IkZwanger leuk? Laat het je vrienden weten :)

Whatsapp
Scroll naar top