33 weken zwanger

33 weken zwanger

Je bent 33 weken zwanger

Jij: heb je alles in huis?

De baby: is waarschijnlijk ingedaald

Gewicht: 2000 gram

Lengte: 41 centimeter

Hoe je baby groeit:

Zeer waarschijnlijk is je baby nu helemaal ingedaald en ligt hij met zijn hoofdje naar beneden. Dit heet de hoofdligging. Circa 96% van de baby’s liggen in de hoofdligging wat het meest prettige uitgangspunt is voor de geboorte. De overige 4% liggen in de stuitligging (hoofd richting maag). De schedel van je baby is nu nog verbazingwekkend beweeglijk. Later moet hij dienen als een harde helm om de hersenen te beschermen, maar nu moet hij eerst door de vagina naar buiten worden geperst. dat de botten nog beweeglijk zijn, helpt, maar het is vooral belangrijk dat de schedel nog uit afzonderlijke platen bestaat die elkaar iets mogen overlappen als dat nodig is. Daardoor krijgt de babyschedel tijdens zijn tocht door het nauwe geboortekanaal een slankere, torpedoachtige vorm. Na de geboorte heeft de schedel nog een paar maanden nodig om hard te worden zodat hij als efficiente beschermende helm kan dienen. 

Jij:

De energie die je had in de middelste twee maanden is verdwenen. Je kijkt vast al enorm uit naar je verlof. Maak het leven tot die tijd vooral gemakkelijk voor jezelf. Lijstjes maken helpt. Zorg dat je de juiste spullen in huis hebt. Van speen tot badje. Bedenkt daarbij dat het geen ramp is als je toch iets bent vergeten. Verloskundigen en kraamhupen kunnen aardig improviseren. En iemand om een vergeten boodschap sturen, kan altijd nog. Zorg in ieder geval wel dat je het kraampakket in huis hebt.

Wat heb je straks allemaal nodig:

Badderen:
Babybadje met standaard (of tummy-tub), badcape of omslagdoek, babyolie/badcreme, (bad)thermometer, 6 hydrofiel washandjes, 6 hydrofiel luiers (om je baby na het badje af te drogen)

Kleding:
2 katoenen truitjes of overslaghemdjes, 2 broekjes met voetjes, 6 rompertjes, 3 boxpakjes (maat 50/56), 2 paar sokjes, katoenen mutsje, jasje.
Voor jezelf 2 voedingsbeha’s en wat (nette) pyamakleding voor in je kraambed.

Luiers en spenen:
Wegwerpluiers of 24 katoenluiers, billendoekjes of watjes, 2 zuigflessen met spenen, fopspeentje, 6 spuugdoekjes, flessenborstel, flessenwarmer of magnetron, proefverpakking zuigelingenvoeding

Slapen en rijden:
wieg of ledikantje, matrasje (bij voorkeur polyether), commode, aankleedkussen, 1 deken (katoen of wol) of slaapzakje, 2 lakentjes, 2 hoeslakentjes, 2 molton onderlakens, kruik, kinderwagen, autostoeltje,draagzak of-doek.

Let op: als je zowel een wiegje als een ledikantje hebt moet je de lakentjes, dekentjes etc. voor zowel een ledikant als een wiegje kopen vanwege de verschillende maten.

Accepteren dat alles, dus ook je bevalling, altijd anders loopt dan je denkt, helpt ook. 

 

 

Je bent drieendertig weken zwanger. Zo ziet het er uit:

33 weken zwanger

 

 

Zie de baby bewegen bij 33 weken zwanger:
 

Dank je voor een like op:
Whatsapp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Vind je IkZwanger leuk? Laat het je vrienden weten :)

Whatsapp
Scroll naar top