35 weken zwanger

35 weken zwanger

Je bent 35 weken zwanger

Jij: wie wil je bij de bevalling hebben?

De baby: laatste groeispurt

Gewicht: 2500 gram

Lengte: 46 centimeter

Hoe je baby groeit:

De meeste baby’s maken in de laatste weken nog een groeispurt nu jij het rustiger aan kan doen. Vanaf week 37 tot week 42 mag je thuis bevallen. Nu zou je dus nog naar het ziekenhuis moeten. Als je baby nog niet is ingedaald zal de verloskundige waarschijnlijk proberen om het kindje te draaien.

Jij:

Wie wil je straks bij de bevalling hebben? Misschien wil je dit bijzondere moment juist alleen met je partner delen of misschien wil je dat je moeder of vriendin erbij is? Het is belangrijk dat je ook met je man overlegt wat hij wil. Tenslotte is dit moment voor jullie beiden heel belangrijk. Als jullie mensen willen uitnodigen om bij de bevalling te zijn, doe dit dan ruim van te voren. Het kan iemand namelijk nogal van zijn stuk brengen. Je hebt dan de tijd om rustig uit te leggen waarom je het belangrijk vindt dat die persoon erbij is en hem of haar voor te bereiden op wat er gaat komen en welke rol die gene daarin speelt.

In Amerika is het gebruikelijk om een babyshower te organiseren. Een van de vriendinnen of een familielid nodigt alle vrouwelijke vriendinnen en familieleden uit van de zwangere voor een gezellige bijeenkomst met thee en allerlei lekkers. Het is de bedoeling dat iedereen wat meeneemt voor de baby. Goede tip is om een high tea te reserveren in een leuke bakkerswinkel of een ander leuk cafe. Dan heb je geen rommel thuis en kunnen jij en je vriendinnen er een leuk laatste uitstapje van maken.

Hebben jullie al nagedacht over een geboortekaartje? Misschien willen jullie het zo basic mogelijk houden met alleen de naam en geboortedatum en jullie adres erop. Maar als je een speciaal kaartje wilt is het handig om hier de tijd voor te nemen. Wil je een kaartje met foto? Bedenk dan of je zelf een foto maakt of een fotograaf laat komen. En gaan jullie het kaartje laten drukken of digitaal printen? Dit laatste is een stuk voordeliger maar biedt wel iets minder kwaliteit. Voor sommige kaartjes geldt een lange levertijd. Ga samen met je partner eens een avondje zitten om samen door te spreken wat jullie willen. Op internet kun je heel veel voorbeeldkaartjes vinden.

Je bent vijfendertig weken zwanger. Zo ziet het er uit:

35 weken zwanger

Dank je voor een like op:
Whatsapp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Vind je IkZwanger leuk? Laat het je vrienden weten :)

Whatsapp
Scroll naar top