37 weken zwanger

37 weken zwanger

Je bent 37 weken zwanger

Jij: wacht met smart op je baby

De baby: verliest het laagje huidsmeer

Gewicht: 3000 gram

Lengte: 46 centimeter

Hoe je baby groeit:

Deze week verliest je baby het donzige laagje met lanugohaar waarmee het lijfje tot nu was bedekt. Ook de huidsmeer waarmee het lijfje is bedekt om het te beschermen tegen het vruchtwater begint nu te verdwijnen alhoewel je vaak nog wel wat huidsmeer ziet zitten bij de geboorte. De baby slikt beide afscheidingen in via het vruchtwater en dit blijft in de darmen zitten tot aan de geboorte. Dit komt er na de geboorte uit in de eerste ontlasting die de baby heeft, een zwarte dikke drap, wat meconium wordt genoemd. 

Jij:

De aankomende paar weken zit je waarschijnlijk echt te wachten op je kindje. Het is nu aftellen. Je baby kan namelijk elk moment worden geboren. Helaas kan het in het slechtste geval ook nog zomaar 5 weken duren voordat je je kindje vast kunt houden. Desondanks moet je echt proberen nog even van deze tijd te genieten. Dit is de laatste periode zonder dat je kindje fysiek om je heen is. En hoe gek het nu ook klinkt, straks kan je daar misschien nog wel eens met verlangen aan terug denken als je (weer eens) nergens tijd voor hebt. Neem vooral voldoende rust, zorg dat je uitgerust aan de bevalling kunt beginnen. Verwen jezelf met een lekker geurend bad, een hete douche, laat je partner je lekker masseren en tga nog een keert samen uit eten als je dat op kunt brengen.

Heb je alle spullen in huis voor een eventuele thuisbevalling? (Ook als die niet thuis is gepland is het handig om wel alles in huis te hebben. En heb je een koffertje klaar staan met spullen voor als je snel naar het ziekenhuis moet?  Kijk nog eens goed naar de chekclist voor het ziekenhuis. Het is goed om ook alvast het eerste babypakje klaar te leggen die je baby aan krijgt na de geboorte en op de weg terug naar huis. Vergeet ook voor jezelf niet een outfit mee te nemen voor de rit van het zieknhsui naar huis. 

Neem met je partner nog eens alles door voor de bevalling. Wellicht is hij ook mee geweest naar een zwangerschapsles voor partners en heeft hij tips gekregen hoe jou te ondersteunen tijdens de bevalling. Spreek van te voren ook af of er gefotografeerd/gefilmd wordt tijdens de bevalling zodat je je hier tijdens de bevalling niet druk om hoeft te maken.

Je bent zevenendertig weken zwanger. Zo ziet het er uit:

37 weken zwanger

Dank je voor een like op:
Whatsapp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Vind je IkZwanger leuk? Laat het je vrienden weten :)

Whatsapp
Scroll naar top