39 weken zwanger

39 weken zwanger

Je bent 39 weken zwanger

Jij: aftellen

De baby: laat goed merken dat hij er is

Gewicht: 3300 gram

Lengte: 49 centimeter

Hoe je baby groeit:

Je baby is nu groot genoeg om geboren te worden en dat kan je voelen. Voor je baby wordt het steeds krapper in de buik en jij wordt steeds voller van buiten. Vooral in de laatste weken van je zwangerschap kun je veel vocht vasthouden. Bovendien is zelfs het kleinste stukje lopen voor jou nu al erg vermoeiend. Je baby zit intussen nog lekker veilig in je buik en luistert naar het vertrouwde geluid van jouw kloppende hart. Als je baby straks is geboren vindt hij het fijn om heel dicht bij je te zijn, het liefst ligt hij op je buik of tegen je linker schouder. Daar hoort hij namelijk het kloppen van je hart, een vertrouwd geluid voor hem. 

Jij:

Nog een weekje en dan is het zover: de uitgerekende datum! Maar pin je daar niet teveel op vast want slechts vijf procent bevalt ook daadwerkelijk op de uitgerekende dag. Probeer je niet te fixeren op de datum en geniet nog even van je rust nu het nog kan. Ga vooral niet zitten wachten, dan duurt het extra lang. Het kan zijn dat je in de laatste weken weer wat extra moe bent. Geef vooral toe aan die moeheid. Doe lekker een middagslaapje als je daar behoefte aan hebt, het komt je bevalling alleen maar ten goede. Hoe uitgeruster je aan de bevalling begint hoe beter. Wat ook heerlijk is nu je lijf zo zwaar is, is zwemmen. In veel zwembaden zijn er speciale zwemlesjes voor zwangeren. In dit extra warme water kan je zware lijf even heerlijk ontspannen en ondertussen doe je ook nog wat aan je beweging. 

Ineens ontzettende drang om de bovenkant van de keukenkastjes schoon te maken, je ramen te lappen en de vloeren te boenen? Niets is vreemd, je hebt gewoon last van nesteldrang net als veel andere zwangeren. Ook hier geldt weer, doe lekker waar je zin in hebt. Zolang je je er goed bij voelt is het allemaal goed. Doe wel voorzichtig met je dikke buik.

Je baby kan nu elk moment worden geboren. Heb je echt alles in huis voor de bevalling. Check voor de zekerheid nog even deze punten:

  • Heb je een telefoonlijstje paraat met alle nummers die je wilt bellen na de bevalling?
  • Staat je zieknhuis koffertje klaar met alle benodigde spullen voor een (onverwachte) bevalling in het ziekenhuis?
  • Heb je opvang voor je eventuele ouderen kind(eren) geregeld?
  • Heb je ook opvang voor je eventuele huisdieren geregeld?
  • Heb je de foto- en videospulle klaar liggen, denk ook aan opgeladen batterijen.
  • Heb je voldoende boodschappen in huis voor de eerste dagen na de bevalling (koffie/thee/beschuit/wc-papier)

 

 

 

 

Je bent negenendertig weken zwanger.

39 weken zwanger

Dank je voor een like op:
Whatsapp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Vind je IkZwanger leuk? Laat het je vrienden weten :)

Whatsapp
Scroll naar top