6 weken zwanger

6 weken zwanger

Je ben 6 weken zwanger

Jij: kunt behoorlijk last krijgen van zwangerschapshormonen
De baby: is in ??n week al bijna twee keer zo groot geworden
Gewicht: 0 gram
Lengte: 2,6 mm

Hoe je baby groeit6 weken zwanger
Deze week gebeurt er heel erg veel, het uiterlijk van de embryo verandert in snel tempo. De basis wordt gelegd voor de maag, darmen en longen. Ook de neus, mond en oren beginnen zich voorzichtig te vormen. Als je een kijkje in de baarmoeder zou kunnen nemen zou je daar een soort ‘kikkervisje’ aantreffen. Een groot hoofd en een staartje met daaraan stompjes die uit zullen groeien tot zijn armen en benen. De twee klompjes van donkere cellen vormen zich later tot ogen en de twee kleine verdikkingen aan de zijkant van het hoofd tot oren. Deze organen schuiven langzaam naar hun definitieve positie. Inwendig gebeurt er ook erg veel. Een primitief bloedvatensysteem zorgt ervoor dat het hartje klopt. Het hartje slaat ongeveer 100 tot 160 keer per minuut, wat bijna twee keer zo snel is als die van jou. De hypofyse (….) vormt zich ook, net als de rest van zijn hersenen, spieren en botten.

NB: Elke baby ontwikkelt zich anders, zelfs in de baarmoeder. De informatie op deze site geeft je een globaal beeld van je baby’s ontwikkeling.

Hoe jouw leven verandert
Bij jou kunnen deze week de zwangerschapshormonen behoorlijk opspelen. Je humeur verandert continue – de ene dag voel je je wat humeurig en moe terwijl je glimlach de volgende dag niet van je gezicht af is te krijgen. Je stemmingswisselingen worden grotendeels veroorzaakt door de aanwezigheid van het zwangerschapshormoon (HCG) in je bloed. Maar afgezien daarvan; je leven gaat totaal veranderen, je wereld staat op zijn kop, en wie zou daar nou niet emotioneel van worden?

Elke vrouw ervaart haar zwangerschap weer anders. De ??n krijgt last van diverse zwangerschapskwalen, terwijl de ander bijna niets merkt van de zwangerschap. Hoe dan ook, iedereen voelt en ervaart dit verschillend. De zwangerschapskwalen vari?ren van opgezette en pijnlijke borsten en zeer gevoelige tepels, je ongelooflijk moe voelen, een andere smaak en reuk hebben, misselijkheid tot af en toe wat dromerig of verstrooid zijn. Verder kan je last hebben van een wat zeurderig gevoel in je onderbuik, vaak plassen en het regelmatig koud hebben.

Zwangerschap van week tot week      Zwangerschapsforum

<< 5 weken zwanger
 – 7 weken zwanger >>

 

Dank je voor een like op:
Whatsapp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Vind je IkZwanger leuk? Laat het je vrienden weten :)

Whatsapp
Scroll naar top