sneller zwanger worden

Sneller zwanger worden

Snel zwanger worden is voor veel koppels een wens als eenmaal het grote besluit is gevallen. Welke trucjes zijn er die hierbij kunnen helpen? En werken ze echt?

Orgasme vrouw

Dat het orgasme van de man noodzakelijk is voor bevruchting, dat weet iedereen. Maar dat het ook belangrijk is dat de vrouw een orgasme heeft, dat wist je wellicht niet.

Het vrouwelijke orgasme zorgt ervoor dat:

– de vagina vochtig wordt. Dit vocht met hoog zuurstofgehalte en zuurgraad hebben een positieve uitwerking op het sperma. Hierdoor heeft het zaad meer kans op overleven en kan het zich gemakkelijker voortbewegen.
– de baarmoeder zich samentrekt en het zaad richting de eicel stuwt.

De timing van het orgasme is het best als je dit ná de zaadlozing van de man hebt. Anders zijn er immers geen zaadcellen om richting de eicel te duwen.

Het is geen probleem om meerdere orgasmes achter elkaar te hebben.

Seks: goede seks is beter

Bij zowel mannen als vrouwen verhoogt opwinding de kans op bevruchting.

Hoe langer de man wordt opgewonden vóór de zaadlozing, hoe beter de kwaliteit van het zaad is. Dit komt door het ontspannen, maar ook door de prikkels in de hersenen, waar het uiteindelijk allemaal vandaan komt.

Vrouwen worden door opwinding vochtiger, wat de penetratie gemakkelijker en prettiger maakt. Ook zorgt het vocht voor betere voortbeweging van het zaad.

Door veel aandacht aan de opwindingsfaktor te besteden, wordt de seks vaak intenser en de orgasmes ook.

Seks: Kwantiteit

Wat erg belangrijk is voor de kwaliteit van het zaad, is dat er niet te vaak een zaadlozing plaatsvindt, maar ook niet te weinig.

Het beste is om elke 2 a 3 dagen seks te hebben. Dan zit er voldoende tijd tussen de zaadlosingen om goed zaad aan te maken en is het ook vaak genoeg om het zaad te “verversen”.

Als jullie beiden zin hebben en elke 2/3 dagen gemeenschap hebben, dan heb je grote kans dat je snel zwanger bent, zonder extra hulpmiddelen.

Seks: welke positie

De missionares houding wordt gezien als optimale positie voor de bevruchting.

Bij de “standaard” missionaris houding ligt de vrouw op haar rug met haar benen wijd, knien gebogen, voeten stevig op het bed. De man ligt boven op met het gezicht naar haar toe.

Deze houding is zowiezo het meest gebruikt om dit voor beiden comfortabel is en goed lichaamscontact toestaat. Je kunt elkaar aankijken, kussen en elkaar vasthouden.

Deze positie is goed voor de conceptie omdat als de vrouw op haar rug ligt de vagina naar beneden gericht is, richting baarmoederhals (cervix). Hierdoor is het makkelijker voor het sperma om door de baarmoederhals de baarmoeder in te komen.
Doordat de penetratie in deze houding dieper kan komt het zaad ook directer in de baarmoeder terecht na de zaadlozing.

Om je kansen optimaal te benutten:

  • De man moet zorgen dat hij de penis tijdens de zaadlozing zo diep mogelijk in de vagina houdt, zodat er zo min mogelijk zaad wegdrupt.
  • Na het terugtrekken van zijn penis, kan de man de schaamlippen van de vrouw zacht samendrukken om zoveelmogelijk zaad binnen te houden.
  • Als de vrouw nog 20 minuten (hooguit 30) op haar rug blijft liggen, bij voorkeur met een kussentje onder de billen, zodat zwaartekracht het sperma kan helpen de weg naar de eileider te vinden.

    Het is normaal dat er na deze tijd nog wat sperma uit de vagina druppelt. Het zaad wat na deze tijd het eitje niet heeft kunnen bereiken, zal ook niet in staat zijn de cel te doordringen. Het zaad wat er dan uitloopt is dus “loos zaad”.

    Het heeft geen zin om extra lang na te blijven liggen, in een gezonde situatie bereiken de zaadcellen met een minuut of 5 het eitje. 20 minuten zou ruim voldoende moeten zijn.

    Verder is “op zijn hondjes” ook een goede postitie omdat deze houding ook diepe penetratie toelaat en hiermee de zaadlosing dicht bij de baarmoederhals plaatsvind.

Dank je voor een like op:
Whatsapp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Vind je IkZwanger leuk? Laat het je vrienden weten :)

Whatsapp
Scroll naar top